Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Üniversite Seçmeli Dersler Havuzu
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Dersin Amacı:
Bu derste öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
Mutfak uygulamaları, araç-gereçlerin kullanımı, Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü göstergelerini kapsamaktadır.
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Dr.Öğr.Üyesi Özlem ÖZER ALTUNDAĞ
|
Dersi Verenler
|
Dr.Öğr.Üyesi Özlem ÖZER ALTUNDAĞ
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Akar Şahingöz, S. Süren, T. (2020). Mutfak Uygulamaları, İstanbul: Detay Yayıncılık Sarıışık, M. Özbay, G. (2019). Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı, İstanbul: Detay Yayıncılık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|