Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
1ÜSD163Farklı Kültürlerde Beslenme2+0+000

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Üniversite Seçmeli Dersler Havuzu
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı u dersin amacı, kültür farklılıklarının bireylerin beslenmeleri üzerine etkisi konusunda öğrencileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.
Dersin İçeriği Kültür, Tarihsel gelişimde beslenme alışkanlıkları, Kültürsel Farklılıklar, Kültür Farklılıklarının yaşama ve beslenmeye etkisi göstergelerini kapsamaktadır.
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi Özlem ÖZER ALTUNDAĞ
Dersi Verenler Dr.Öğr.Üyesi İLKAY BURAN
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Baysal, A. (2017). Beslenme, Ankara: Hatipoğlu Yayınevi
Kutluay Merdol, T. (2012). Beslenme Antropolojisi, Ankara: Hatipoğlu Yayınları

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %100

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 1 14
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 1 1
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 2 44

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 1. Beslenmenin önemini bilir
2 Kültürün etki mekanizmasını öğrenir.
3 3. Beslenme alışkanlıkları farklılıklarını öğrenir


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Tarihsel gelişim sürecinde beslenme
2 Tarih öncesi ve sonrası dönemler beslenme uygulamaları ve besin tabuları
3 Tarih öncesi ve sonrası dönemler beslenme uygulamaları ve besin tabuları (devamı)
4 Farklı Dinlerde besinsel uygulamalar
5 Farklı Dinlerde besinsel uygulamalar (devamı)
6 Kültür ve Beslenmenin etkileşimi
7 Farklı kültürlerin beslenme uygulamaları
8 Farklı kültürlerin beslenme uygulamaları
9 Kültürün ürün hazırlama ve satın alma üzerine etkisi
10 Türk kültüründe geleneksel beslenme uygulamaları
11 Türk kültüründe geleneksel beslenme uygulamaları (devamı)
12 Küreselleşmenin beslenme üzerine etkileri
13 Günümüzde beslenme uygulamaları ve besin tabuları
14 Genel Tekrar


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
Ö1
Ö2
Ö3

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=688767&curProgID=999&lang=tr