Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Üniversite Seçmeli Dersler Havuzu
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Bu derste halk sağlığı ve toplum sağlığının önemi, beslenmenin sağlık üzerine etkisi, toplumda beslenme sorunları ve kronik hastalıklar, aile planlaması, anne çocuk sağlığı, adölasan sağlığı, yaşlı sağlığı, ağız ve diş sağlığı, çevre sağlığı, olağan dışı durumlarda beslenme ve bağışıklanma konuları işlenmektedir.
|
Dersin İçeriği
|
Halk Sağlığına Giriş Halk Sağlığı Kavramı, Hastalık ve Sağlık Sağlık Düzeyini Belirleyen Ölçütler Epidemiyolojik Araştırma Yöntemleri Demografi-Nüfus yapısı Ana-çocuk Sağlığı Aile Planlaması Sağlık Eğitimi Bağışıklama Çevre Sağlığı İş Sağlığı Beslenme ve antropometrik göstergeleri kapsamaktadır
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Dr.Öğr.Üyesi Özlem Özer Altundağ ozlemozeraltundag@karabuk.edu.tr Dr.Öğr.Üyesi Mukaddes Kılıç Bayraktar mukaddesbayraktar@karabuk.edu.tr Öğr.Gör. Zuhal Kırmacı zuhalkirmaci@karabuk.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Güler, Ç. Akın, L. (2006). Halk Sağlığı Temel Bilgiler, Ankara: Hacettepe Üniversitesi Yayınları. Baysal, A. (2017). Beslenme, Ankara: Hatipoğlu Yayınevi
|
|
Ders Notları
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Fen Bilimleri
|
%20
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%80
|
|
|