Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Üniversite Seçmeli Dersler Havuzu
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, gıdalarda hijyen ve sanitasyon konularında öğrencileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Hijyen, besin hijyeni, besinlerin bozulma nedenleri, HACCP, ambalaj, gıda katkı maddeleri, sanitasyon ve gıda güvenliği, personel hijyeni, iş yeri hijyeni ve gıdaların üretimi, tüketimi ve denetlenmesine dair yönetmelikler
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
anlatım soru caevap
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Dr.Öğr.Üyesi Özlem Özer Altundağ ozlemozeraltundag@karabuk.edu.tr Öğr.Gör. Zuhal Kırmacı zuhalkirmaci@karabuk.edu.tr Dr.Öğr.Üyesi Mukaddes Kılıç Bayraktar mukaddesbayraktar@karabuk.edu.tr
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Bulduk, S., (2003). Gıda ve Personel Hijyeni, Ankara: Detay Yayıncılık Bilici, S., Uyar, M.F., Beyhan, Y., Sağlam, F. (2008). Besin Güvenliği, Beslenme Bilgi Serisi (sayfa371-380). Türkiye. T.Sağlık Bakanlığı Yayın no:732.
|
|
Öğretim elamanın Ders Notları
|
|
Topal, Ş (2001). Gıda Endüstrisinde Risk Yönetimi Sistemi : HACCP, Taç Ofset, İstanbul
|
|
|
|
Staj Yok
|
Ders Yapısı
Mühendislik Bilimleri
|
%50
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%50
|
|
|