Yüksek Lisans - Medya ve İletişim Çalışmaları - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Sema NOYAN
Tarihçe
Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans programına ilk öğrenci alımı 2021-2022 eğitim yılı bahar döneminde gerçekleşmiştir.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler Medya ve İletişim Çalışmaları alanında yüksek lisans mezunu kabul edilecek ve uzman unvanına sahip olacaklardır.
Kabul Koşulları
Dört yıllık bir lisans diploması, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) 55 puan ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS/e-YDS/YÖKDİL) en az 50 puan alınmış olması gereklidir. Yazılı sınav, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı sınava girmeyen veya yazılı sınav notu 65’in altında olan adaylar başarısız kabul edilir.
Tezli yüksek lisans programlarına, ALES puanının %50’si ile adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınavın %30’u, mülakat sonucunun %10’u ve lisans not ortalamasının %10’u değerlendirilerek
öğrenci alınır. Değerlendirmede, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dâhilinde yüksek lisans programlarına kabul edilirler
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisanstan başarı ile mezun olanlar, gerekli şartları sağladıkları, ALES ve Yabancı dilden yeterli puanı aldıkları takdirde doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programa katılmış öğrencilerin toplam 60 AKTS'lik zorunlu seçmeli dersi 4.00 üzerinden 2.50 ağırlıklı not ortalaması ile tamamlamış olması ve, 60 AKTS’ye denk olan ayrıca yüksek lisans tezini başarıyla vermiş olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
İki yıllık yüksek lisans eğitimini tamamlayan mezunlar üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğretim görevlisi olarak çalışabilirler. Ayrıca kamu ve özel sektörlerde medya ile ilgili alanlarda görev alabilirler. Yüksek lisans mezuniyeti sonrası doktoraya da başvurabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Tezli yüksek ilsans programı, 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı ders ve tez çalışmasından oluşur. Öğrenci, kayıt yaptırdığı dersin en az %70’ine devam etmek zorundadır.
(2) Bir yarıyıl içinde her ders için en az iki başarı ölçümü yapılır. Sınavlar yazılı, sözlü, hem yazılı hem sözlü, ödev veya uygulamalı olmak üzere yüz yüze veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Yarıyıl içi çalışmalarının sınav ve yarıyıl sonu sınavının başarı tespitindeki ağırlıkları, dersi veren öğretim elemanı tarafından belirlenebilir.
(3) Notlar da dönemlik olarak belirlenmekte; vize (arasınav) notlarının %40’ı; final sınavının da %60’ı alınarak geçme notu belirlenmektedir.
https://oidb.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/12697202141444.pdf



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5915