Bilişim Güvenliği Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 35
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Amaç: Bilgi Güvenliği Sistemleri ve Çözümleri, Yazılım Geliştirme, Yazılım ve Veri Tabanı Tasarımı, Veri Tabanı Yönetimi ve Bakımı, Ağ ve Internet Teknolojileri alanlarıyla ilgili kavram ve terminolojiyi öğrenmiş ve özümsemiş, bu sektörde ihtiyaç duyulan yeni çözümleri ve güvenlik sistemlerini tanıma ve uygulama kabiliyetine sahip, veri tabanı tasarımı yapabilen, veri bütünlüğü, tutarllılık, saklama, iletim ve bakım süreçlerinde ortaya çıkacak sorunları çözebilecek, yeni yazılımlar üretebilecek yeteneklere sahip, sektörün ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayabilecek donanımlı, çalışır durumda bulunan bilgi işlem sisteminin güvenlik, bakım, onarım ve işletmesini yapabilecek birikimi olan, iş hazırlama, tasarım ve işletim sistemlerinde görev alabilecek nitelikte teknik elemanlar yetiştirmektir. Hedefler: Matematik, fen bilimleri ve alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştiren ve çözüm önerileri geliştirebilen bireyler yetiştirmek. Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli yazılım ve donanım yeterliliklerine sahip programlamayı yapabilen, her türlü web, mobil ve masa üstü programlarını bilen ve uygulayan diğer teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini belirleyerek etkin bir şekilde kullanabilen, uygulamalarda karşılaştığı öngörülmeyen problemlere çözüm üretebilen, çalışma gruplarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip teknik elemanlar yetiştirmek. Ayrıca; tarihi ve toplumsal değerlere saygılı, sosyal sorumluluk sahibi, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen ve kendini sürekli yenileyen sanayi ve hizmet sektöründe yapılan işleri yerinde takip ederek mesleğine yönelik uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Cihan BBAYRAKTAR
Tarihçe
Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programına ait 40 öğrenci kapasiteli 1 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Bilgi Güvenliği Teknolojisi alanında Ön Lisans
derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Öğrenciler yükseköğretime Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yılda bir kez yapılan sınav ile kabul edilmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına ÖSYM tarafından yapılan sınavdaki başarıları ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle hesaplanan bir puanla girebilmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliiği Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavıyla kendi meslek alanlarında seçebilecekleri fakültelerde, aldıkları derslerden muaf tutularak eğitimlerine devam edebilecekleri gibi, Açık Öğretim Fakültelerinin İşletme ve İktisat bölümlerinie kayıt yaptırabilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu önlisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin:

• Program müfredatındaki bütün derslerden başarılı olması ve en az 120 AKTS kredi toplaması
• 4.00 üzerinden 2.00 Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması.
Mezun İstihdam Olanakları
Program mezunları Bilgi Güvenliği Teknolojileri ve Çözümleri, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Veri Tabanı Bakımı ve Güvenliği, Bilgi İşlem, Sistem Destek, Ağ Tasarımı ve Güvenliği, Yazılım Geliştirme, Yazılım ve Veritabanı Tasarımı ilgili olarak kamu veya özel kuruluşlara ait bilgi işlem ve yazılım geliştirme kuruluşlarında çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar; ara sınav, genel sınav, mazeret sınavı, tek ders sınavı, seviye tespit sınavı ve muafiyet sınavı olmak üzere altı çeşittir. Sınavlar yazılı, sözlü, hem yazılı hem sözlü, ödev veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sınav programı bölümlerin önerisi üzerine dekanlık veya yüksekokul / meslek yüksekokulu müdürlüklerince uygun görülen tarihlerde ve sınavlardan en az iki hafta önce ilgili birim web sayfalarında ve panolarında ilan edilmek suretiyle uygulanır. Eğer bir derste herhangi bir aktivite yapılmamışsa bu durumda ara sınav notunun başarı notuna katkı oranı % 40 olarak hesaplanır. Genel sınav ve yapılmasına karar verildiği takdirde bütünleme sınavı notunun katkı oranı % 60 olarak hesaplanır.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5855