Yüksek Lisans - Resim - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Tarihçe
Tezli Yüksek Lisans Programımız Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı olarak Yükseköğretim kurumunun da ilgili kararıyla 2019 yılında açılmıştır. 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk lisansüstü öğrenci başvurularını kabul edecektir.
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Tüm başvuru koşullarını sağlayıp, Üniversite'nin belirlediği kurallara uygun olarak başvuru yapan adaylar giriş sınavına alınırlar. Giriş sınavı, uygulama ve sözlü sınav olmak üzere iki bölümden oluşur.

Giriş sınavının başlangıcında, adayın sanatsal çalışmalarının yer aldığı bir dosya/portfolyo, giriş sınavı jürisine sunulur. Uygulama; giriş sınavı jürisinin belirleyeceği kapsamda, adayların sanatsal bilgi ve becerilerini uygulama düzeyinde ölçmeye yöneliktir.

Sözlü sınavda, adaylara, alanın gerektirdiği temel bilgi ve yorum yeteneğini belirlemek amacıyla sorular yöneltilir. Bu sınavda, adayların sınav esnasında yaptıkları çalışmalar ve dosyaları birlikte değerlendirilir.

Adayların genel başarı notu, lisans not ortalamasının %40'ı ile giriş sınavından alınan puanın %60'ının toplamı olup 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Giriş sınavından en az 50 (elli) puan alan ve genel başarı notu en az 60 (altmış) olan adaylar başarılı olarak kabul edilirler. Genel başarı notunun eşitliği halinde giriş sınavı puanı dikkate alınır.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans Eğitimini tamamlayan öğrenciler Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitelerin Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmelikleri çerçevesinde kendi alanlarında veya ilgi alanlarında Doktora/Sanatta Yeterlik Öğrenimi görebilirler. Öğrenciler Mezun oldukları Yüksek Lisans alanı dışından bir alanı seçmesi durumunda, yine ilgili yönetmelikler çerçevesinde Bilimsel Hazırlık Programına alınır; Başarılı olması halında Doktora/Sanatta Yeterlik Eğitimine başlayabilir. Doktora Progralarıına kabul, tercih edilen üniversitelerin Enstitülerinde Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde belirlenir. Karabük Üniversitesi Lisansüstü eğitim enstitüsü bünyesinde Resim anasanat dalı doktora/Sanatta Yeterlik programı henüz açılmamıştır.
Mezuniyet Koşulları
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddesinin öngördüğü bütün koşulları sağlamış ve Resim Anasanat Dalı için öngörülen Yüksek Lisans programındaki gereken 21 ulusal kredilik ders yükünü ve 120 AKTS krediyi 7 ders, 1 seminer dersi, uzmanlık alanı ders ve tez çalışması ayrıca Ders döneminde Blmsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur. Bütün zorunlu dersleri ve uygulamaları, tez çalışmasını ve savunma sınavını başarı ile tamamlamış olanlar mezun olmaya hak kazanırlar.

Erasmus öğrencileri geldikleri dönemin gerektirdiği AKTS kredisini tamamlamak zorundadırlar
Mezun İstihdam Olanakları
Anasanat Dalı mezunları sanatçı, sanat yönetmeni, sanat danışmanı, sanat eğitimcisi olarak çalışabilmekte ve üniversitelerde akademisyen olabilmektedirler. Resim Bölümünden mezun olan öğrenciler serbest ressam olarak çalışabildikleri gibi, bu alanda araştırmacı olarak da çalışabilir. Ayrıca formasyon sertifikası aldıkları takdirde alanla ilgili branş öğretmenliği yapabilir, realizetör olarak çalışabilir, dekoratif resim amaçlı talepleri karşılayabilir, özel atölyelerde veya farklı sektörlerde tasarımcı olarak çalışabilirler. Ayrıca diğer koşulları yerine getirerek, akademik kariyer yaparak Yüksek Öğretim Kurumlarında çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Ders Öğretim Planı'nda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ilgili maddeleri uygulanır.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5850