Yüksek Lisans - Makine Mühendisliği (İngilizce) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce (%100)
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Makine Mühendisliği Bölümü, 2008 yılında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin bir bölümü olarak eğitime başlamıştır. Bölümün öğretime başladığı 2008 yılından günümüze kadar %30 İngilizce örgün öğretim programı uygulanmıştır. 2009 yıllından itibaren %30 İngilizce ikinci öğretim programı, 2010 yılından itibaren  %100 İngilizce örgün ve ikinci öğretim programları yürütülmeye başlanmıştır. Günümüzde %30 ve %100 İngilizce örgün programlarında lisans eğitimine öğrenci kabul edilmektedir. Lisans eğitiminin yanı sıra Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Makina Mühendisliği Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans, İngilizce Yüksek Lisans ve Doktora programlarında lisansüstü eğitimi verilmektedir.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Kamil ARSLAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Harun ÇUĞ
Tarihçe
Fiziksel Olanaklar:
Atölye ve Laboratuarlar 1. Talaşlı İmalat Atölyesi 2. Metal İşleri Atölyesi 3. Otomotiv Atölyesi 4. Döküm Atölyesi 5. Tesisat Atölyesi 5. Numune Analizi Laboratuarı 6. İklimlendirme Laboratuarı 7. Ölçme ve Kalibrasyon Laboratuarı 8. Mekanik Deneyler Laboraturaı Sosyal Tesisler 1.Merkezi Kantin 2.Merkezi Yemekhane 3.Hayvanat Bahçesi 4.Botanik Bahçe
Kazanılan Derece
Mezun olduğunda Makina Mühendisliği alanında Yüksek Lisans (Master of Science; MSc) derecesi alır.
Kabul Koşulları
Makina Mühendisliği veya ilgili fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Fenbilimleri Enstitüsü tarafından belirlenen diğer kabul şartlarını taşımak.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans (MSc) diploması ile Fenbilimleri alanında Doktora (PhD) eğitimine devam etmek için gerekli ana şartı yerine getirmiş olur.
Mezuniyet Koşulları
A) Toplam 21 kredilik her biri 3 kredi olan 7 dersi başarı ile geçmek,
B) Makina mühendiliği ile ilgili bir semineri başarı ile sunmak
C) Alanı ile ilgili, bilimsel geçerliliği olan yüksek lisans tezi hazırlamak, tezini akademisyenlerden oluşan bir jüriye sunarak kabul onayı almak.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu bölümden mezun olan öğrenciler çeşitli devlet kurumlarında, üniversitelerde, araştırma enstitülerinde, özel sektörde, proje yönetimi, makine tasarımı ve talaşlı ve/veya talaşsız imalat firmalarında ve teknolojiye yönelik çeşitli iş kollarında istihdam edilirler.
Ölçme ve Değerlendirme



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5838