Yüksek Lisans - İletişim (Disiplinlerarası) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim(Disiplinlerarası) Yüksek Lisans Programı 2 yarıyıl ders aşaması 2 yarıyıl tez aşaması olmak üzere toplam 4 dönemdir(2 akademik yıldır). Başta medya ve iletişim alanında olmak üzere sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri alanlarından iletişim alanını kapsayan konularda araştırma ve yürütme yapmak; kamu ve özel sektörün iletişim alanına dönük sorunlarını ele alan ve buna uygun istihdama katkı sunmak hedeflenmektedir.

Tarihçe
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 06.12.2019 tarihli yazısı ve 75850160-104.01.03.01-E93306 sayı ile, 2019-2020 yılı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nda disiplinlerarası eğitim vermek üzere İletişim Anabilim Dalı İletişim Tezli Yüksek Lisans Programı açılmıştır.
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
a) Lisans diplomasına sahip olmak, b) ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavında başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak. c) Yüksek Lisans programına başvuran adaylar değerlendirme öncesinde yabancı dil sınavına alınırlar. Adayların yabancı dil ve mülakatlarının değerlendirilmesi, Anabilim Dalı Kurulu’nun önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen en az üç, beş ya da en çok yedi üyeden oluşan jürilerce yapılır. Yabancı dil sınavında başarı notu tam notun %60’tır. d) Yüksek lisans öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %70 i ve mülakat puanının %30 u alınarak hesaplanır. Mülakat, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek adaya mülakat notu verilir. Mülakat notu, 60’ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans mezunları doktora programlarına devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Yüksek Lisans programı toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrenci en geç üçüncü yarıyılın başından itibaren, her yarıyıl tez çalışmasına ve tez danışmanınca ilgili Anabilim/Ana Sanat Dalı Başkanlığına her bir öğrenci için açılması önerilen ve Enstitü Kurulu kararı ile açılan “Uzmanlık Alanı” adlı derse kayıt yaptırmak zorundadır. Bu derslere ilişkin ilkeler Enstitü Kurulu’nca kararlaştırılır ve Enstitü Yönetim Kurulu tarafından uygulanır. Öğrencinin alacağı derslerin en çok iki tanesi lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla, lisans derslerinden seçilebilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Disiplinlerarası İletişim Tezli Yüksek Lisans Programından mezun olacak adaylar kamu ve özel sektörde kurumların iletişim ihtiyaç ve sorunlarına yanıt verebilecek “kurumsal iletişim yöneticisi”, “içerik yöneticisi”, “kampanya yöneticisi” gibi uzmanlık alanlarında istihdam edilebilecekken, araştırma odaklı çalışmak isteyenler için akademik kariyer olanakları söz konusu olabilecektir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan "Ders Öğretim Planı"nda tanımlanmıştır.

Sınavlar, değerlendirme ve notlandırmalar Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre yapılır.

Güncel yönetmelik aşağıdaki bağlantıda bulunmaktadır.
https://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/lisansustusinav.pdf



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5833