Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 30
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Amaç: Temel Gıda bilgilerini, çağdaş eğitim yöntemleriyle aktararak, ulusal ve uluslararası alanda mesleğini icra edebilen, endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetkinlikte, her yönüyle donanımlı Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi teknikerleri yetiştirmektir. İleri laboratuvar imkânlarıyla buluşturulan öğrencilerimize, öğrenimleri sonunda gıda endüstrisi alanında aktif olarak çalışma olanağı sağlanmaktır.
Program Başkanı
Öğr.Gör. Serdar YEŞİL
Tarihçe
Eflani MYO Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 2019 yılında kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere “Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Ön lisans Derecesi” verilecektir
Kabul Koşulları
Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen düzenlemeler çerçevesinde bu program için öğrenci kabulü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen üniversite giriş sınavı ile yapılmaktadır. Öğrenciler program tercihlerini ÖSYM'ye sunmasından sonra, üniversite giriş sınavında elde ettikleri puanlara göre ilgili programa öğrenciler yerleştirilir. Merkezi sınavla her yıl 30 Türk öğrenci ve 15 yabancı öğrenci kabul edilmektedir
Üst Kademeye Geçiş
Meslek Yüksekokulumuz Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavıyla, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Bitki Koruma programlarına geçiş yapabileceklerdir. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinin ilgili bölümlerinin 3.sınıflarına doğrudan kayıt yaptırabilmektedirler
Mezuniyet Koşulları
Bu programda eğitim öğretim gören öğrencilerin mezun olabilmek için en az 2.00 - 4.00 arası bir Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması, tüm dersleri en az CC harf notu ile geçmesi ve 30 iş günü yaz stajını tamamlamış olması gerekir
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olanlara “Gıda Kalite Kontrol ve Analiz Teknikeri” unvanı verilir. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Ön lisans Programını başarıyla tamamlayan mezunlar, kamu (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kuruluşlar, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel (gıda fabrikaları, yemekhaneler, otel, lokanta vb.) kurum ve kuruluşlarında her türlü gıda ve gıda ile temasta bulunan maddelerin güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda zincirinin tüm aşamalarında yer alarak gıda denetim ve kalite kontrol hizmetlerini yürütebilirler. Ayrıca kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizi ile ilgili laboratuvarlarda çalışma olanağına sahip olabilirler
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler kayıt yaptırdıkları kredili derslerden her yarıyıl içinde en az bir defa ara sınav ve Final sınavına girer. Ara sınav ve final sınavlarının başarı notuna katkı oranı sırası ile %40 ve %60 olarak belirlenmiştir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5814