Diş Hekimliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 5
Azami Süresi (Yıl) 8
Kontenjanı 70
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Diş Hekimi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Neslihan YILMAZ ÇIRAKOĞLU
BEK Üyeleri
Doç.Dr. Fatih KARAYÜREK
BEK Üyeleri
Doç.Dr. Olcay ÖZDEMİR
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Olcay ÖZDEMİR
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Bilal EGE
Anabilim Dalı Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Duygu Ece KESKİN
Anabilim Dalı Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Ertan TAŞKINSEL
Anabilim Dalı Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Mihriban GÖKÇEK TARAÇ
Anabilim Dalı Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Neslihan YILMAZ ÇIRAKOĞLU
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Fatih KARAYÜREK
Anabilim Dalı Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Kader AZLAĞ PEKİNCE
Tarihçe
Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 07 Ekim 2013 tarih ve 2013/5528 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olup, 11 Kasım 2013 tarih ve 28818 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.
Kazanılan Derece
Beş yıllık eğitim-öğretim programının gerekliliklerinin tümünü başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere Diş Hekimi Diploması verilir.
Kabul Koşulları
Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine lise diplomasına sahip ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavlar neticesinde öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca üniversitemiz uluslararası öğrencilerin başvuru, kabul ve kayıt yönergesine uygun olarak uluslararası öğrenci kabulü de yapılmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler diş hekimliği alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecesine başvuruda bulunabilirler ya da diş hekimliği uzmanlık sınavına girerek bir alanda uzmanlık eğitimi alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Diş hekimliği fakültesinden mezun olmak için KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ ‘nde belirlenmiş olan koşulları sağlanması gerekir.
(http://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/egitim_ogretim_sinav.pdf)
Mezun İstihdam Olanakları
Fakültemizden mezun olan diş hekimleri Sağlık Bakanlığına ait birinci, ikinci ve üçüncü basamak ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan merkez ve hastanelerde, üniversite araştırma hastanelerinde, özel hastanelerde, özel klinik ve polikliniklerde mesleklerini icra edebilirler. Özel klinik ya da polikiniklerde çalışmak isteyen diş hekimleri mezun olduktan sonra kendi kliniklerini ya da müşterek polikliniklerini kurma ve işletme hakkına sahiptir. Kamu ya da özel kurumlarda görev yapan diş hekimleri yönetici sıfatıyla da çalışabilmektedirler. Uzmanlaşma ya da akademik kariyeri hedefleyen diş hekimleri ilgili sınavlarda başarılı olarak üniversitelerde doktora ya da uzmanlık eğitimlerine başlayabilirler. Fakültemizden mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler kendi ülkeleri ya da üçüncü bir ülkede çalışmak istedikleri takdirde ülkeler arası diploma denklik koşullarına, Türkiye'de sağlık kurumlarında çalışmak isteyen yabancı uyruklu diş hekimleri ise T.C. Cumhurbaşkanlığı Mevzuat Bilgi Sistemindeki "Yabancı Sağlık Mensuplarının Türkiye'de Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışma, Usül ve Esaslarına Yönelik Yönetmelik"e tabiidir.
Ölçme ve Değerlendirme
İlgili dersin Ders Tanıtım Formunu inceleyiniz.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5777