Turizm İşletmeciliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 25
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
1) Küresel turizm pazarında turizmle ilgili kurumların gereksinimlerine cevap verebilecek, rekabet avantajı oluşturabilecek, hedef geliştirme, liderlik ve sürdürülebilirlik konularında yetkin yöneticiler yetiştirmektedir. 

2) Zamanında ve uygun program içerikleri, öğretim üyeleri ve eğitim ortakları ile birlikte sürdürülebilir bir eğitim ortamı hazırlamak,

3) Öğrencilerle işbirliği içerisinde dizayn edilmiş, dünya çapında turizm ve kalkınma ilişkisini benimseyen örnek çalışmalar sunmak.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Nurettin AYAZ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Burak PINAROĞLU
Tarihçe
Turizm Fakültesi, 2013-2014 eğitim yılından itibaren kendi binasında hizmet vermektedir.Fakültemizde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turist Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi olmak üzere 4 bölüm bulunmaktadır. Yeterli derslik, bilgisayar labaratuarı, ve okuma salolu, kantin gibi eğitim ve sosyal alanları ile öğrencilerine ve öğretim elemanlarına huzurlu bir eğitim imkanı sunmaktadır. Öğrencilerin barınma ihtiyaçları YUTRT KUR tarafından 220 kız ve 220 erkek kapasiteli yatakhane ile TOKİ nin 1054 erkek ve 374 kız öğrenci kapasiteli yurdu ile giderilmektedir.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Turizm İşletmeciliği alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Bu lisans programı için öğrenci kabulü Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılmış düzenlemelere göre ÖSYS adlı ulusal Üniversite Öğrenci Yerleştirme Sınavı ile gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler bu lisans programına (4 yıllık, birinci öğretim) kabul alabilmek için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavına girmek zorundadırlar. Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama Yüksek Öğretim Giriş Sınavı (YGS) dir. Öğrencilerin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olarak adlandırılan ikinci sınava girmek için 500 üzerinden en az 180 puan almaları gerekmektedir. İkinci aşama sınavı olan LYS, 5 ayrı seans olarak uygulanır. Öğrenciler, sosyal bilimler, dil gibi kendi çalışma alanına göre ilgili sınava katılırlar. 500 üzerinden en az 180 puan alan öğrenciler istediği üniversite ve lisans programını seçebilir. Bu derece programına yerleştirme sınav puanı ve ortaöğretim (Türk Eğitim Sisteminde lise) genel not ortalamasından (GNO) alınan puanlara göre ÖSYM tarafından yapılır. Öğrencilerin akademik program tercihlerini yaptıktan sonra, Öğrenci Değerlendirme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) öğrencilerin YGS puanlarına göre bu programlara öğrencileri yerleştirir. Program aynı zamanda lisans için yabancı öğrenci de alır. Son zamanlarda, üniversitelere akademik programlarına yabancı öğrencilerin seçimi için hak verilmiştir, fakat kabul kriterlerinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanması gerekmektedir. Karabük Üniversitesi her yıl Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YOGS) düzenler. Sınav sadece lisans (ilk kademe) programlarına başvuru içindir. Karabük Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen YOGS puanına ek olarak, öğrenciler uluslararası alanda tanınan SAT1, ABITUR gibi sınavlardan birinin puanlarına göre bu lisans programına kabul edilir. Değişim öğrencileri üniversiteler arasındaki mevcut anlaşmalar çerçevesinde Karabük Üniversitesi ne kabul edilir. Değişim öğrencileri, Karabük Üniversitesi nde bir veya iki dönem öğrenim görebilirler. Değişim öğrencileri için başvuru prosedürü Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi aracılığıyla yönetilir. Yılın son güncelleme haberleri, iletişim ve detaylı bilgiyi http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/ linkinden bulabilirsiniz
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; İngilizce hazırlık sınıfında başarılı olmaları yada İngilizce hazırlık eğitiminden muaf olmaları .Öğretim programlarında belirlenen tüm derslerden en az C/G notu alarak minimum 186 yerel/240 AKTS kredisinden başarılı olmaları, 4.00 üzerinden en az 2.50 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Fakültemiz mezunları, konaklama işletmelerinin ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama-satış ve insan kaynakları departmanlarında, seyahat acentalarının rezervasyon, operasyon, biletleme ve muhasebe departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinde, yiyecek içecek işletmelerinde ve rekreasyon işletmelerinde yönetici olarak çalışabilirler. Kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanakları da vardır. Akademik kariyer yapmayı düşünen öğrencilerimiz ise yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilmektedirler. Ayrıca Fakültemiz bölümleri İşletme Fakültesi ile çift ana dal yapma imkanı sunmakta ve öğrencilerimiz iki üniversite diploması alma şansına sahip bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu bölüm, ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=507