Biyomedikal Mühendisliği (%30 İng.) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce (%30)
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Biyomedikal Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Mesleğinin gerektirdiği bilgi ve beceri ile teşhis ve tedavi için yeni teknik ve yöntemler geliştirebilen, tıbbi problemlere çözüm üretecek, tıbbi karar verme teknikleri, biyomedikal bilgi ve verinin toplanması, bu bilgilere erişim ve bilginin optimum kullanımı konularında gerekli donanımlara sahip, sosyal ilişkilerde etkin, interdisipliner sahalara kolayca uyum sağlayabilecek ve bilimsel gelişmeleri takip edebilecek üretken mühendis ve bilim adamları yetiştirmek.

Çağın gerektirdiği araştırıcı ve sorgulayıcı eğitime ağırlık veren, bilim ve teknolojide orijinal çalışmalara öncülük eden ve bu doğrultuda uluslararası standartlarda eğitim vererek alanında Türkiye ve dünyanın en saygın bölümlerinden biri olarak insanlığa faydalı olmayı düstur edinmiş başarılı gençler yetiştirip ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak.
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Erkan KOÇ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Abdullah Bilal AYGÜN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Halil İbrahim ŞAHİN
Tarihçe
Programın yürütülebilmesi için programa 2 adet sınıf ve 1 adet de amfi ayrılmıştır. Gerek sınıf gerekse amfi, projeksiyon ve diğer teknolojik cihazlarla donatılmıştır. Bölümün halihazırda kendisine ait laboratuvarı bulunmamaktadır. Bununla beraber, Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerine ait laboratuvarları (Bilgisayar Laboratuvarları, Elektronik ve Mantık Devreleri Laboratuvarı, Mikroişlemciler ve Mikrodenetleyiciler Laboratuvarı) kullanmaktadır. Bölüme ait laboratuvarların kurulumu devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Hazırlık eğitimi ve sonrasında 4 yıllık eğitimi başarıyla bitirenler, Biyomedikal Mühendisliği Lisans Derecesi alarak Biyomedikal Mühendisi unvanı almaya hak kazanırlar.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü LYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrencilerin programa kabul edilebilmesi için Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan üniversite giriş sınavlarına katılması gerekir. Sözkonusu sınav iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. İlk aşama sınavı Yüksek Öğrenim Giriş Sınavı (YGS) adını almaktadır. Öğrencilerin ikinci aşama sınavına yani Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girebilmeleri için, ilk aşama sınavından en az 180 puan almaları gerekmektedir. İkinci aşama sınavı (LYS) 5 farklı aşamada gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler tercih yapacakları bölümlerin istediği ikinci aşama sınavlarına girmek zorundadırlar. Yeterli puanı alan öğrenciler (minimum 180 puan) daha sonra öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini ÖSYM ye bildiriler. ÖSYM öğrencilerin almış olduğu puanlarla beraber lise ortalamalarını dikkate alarak sıralama yapar ve öğrencileri lisans programlarına yerleştirir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Biyomedikal Mühendisliği programından başarıyla mezun olmaları ve lisans diploması alabilmeleri için öğrencilerin aşağıdaki şartları sağlamaları gerekir: 1) Öğrencilerin bütün kredili derslerden en az C skoru ile geçmeleri ve yine kredisiz derslerden de geçer not (G) almaları gerekir. 2) 4 yıllık lisans eğitimleri sonunda öğrencilerin en az 240 ECTS almaları gerekir. 3) Öğrencilerin akademik not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2,5 olması gerekir. 4) Öğrencilerin bitirme ödevi hazırlamaları ve başarı ile sunmaları gerekir. Detaylı bilgiler Karabük Üniversitesi Lisans eğitimi yönetmeliği başlığı altında aşağıdaki linkten sağlanabilir: http://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/2012eos.htm
Mezun İstihdam Olanakları
1990’lı yıllardan itibaren üniversitelerde Biyomedikal mühendislik branşları açılmaya ve mezun vermeye başlamıştır. Bu mezunlar daha ziyade özel sektörde tıbbi cihaz ve malzemelerin pazarlanması ve servisi/bakımı başta olmak üzere hizmet vermektedirler.

Bunun dışında, Sağlık Bakanlığı na bağlı hastanelerden 200 yatak kapasiteli olanlarına bir (1) Biyomedikal mühendisi bulunacak şekilde kadro standardı getirilmiştir. Ayrıca hastanelerin yatak kapasiteleri arttıkça kadro sayıları da artacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Bu standart 27 Temmuz 2001 tarih ve 24472 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Ülkemizde hızla sayısı artan Özel Hastaneler için de aynı çalışma yapılmış 22.03.2002 tarih ve 24708 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan yönetmelik eki kadro cetvellerinde 100 yatak ve üzeri Özel Hastanelere kadrolarında Biyomedikal Mühendisi bulundurma zorunluluğu getirilmiştir.
Ölçme ve Değerlendirme



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=421