Tıp Programı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 6
Azami Süresi (Yıl) 9
Kontenjanı 120
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Tıp Doktoru
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Alanında bilgili, kendini yenileme ve ilerleme çabası içinde olan, karşılaştığı zorlukları çözebilen, yaşam boyu öğrenmeyi sürdürme tutum ve becerisini kazanmış, ülkesine ve insanlığa hizmet etmeyi amaçlayan, Tıp biliminin ilerlemesi için çaba gösteren, hastalarına şefkatli, anlayışlı ve sorumlu bir yaklaşım sergileyen, hasta bakımında, çevresel koşullara uygun olarak en üst düzey tıbbi standartları uygulayan, mesleğini kanıta-dayalı tıp yaklaşımıyla ve etik kaygılarla yapan, sağlıkla ilgili yerel, ulusal ve evrensel sorunlara duyarlı, bilgili hekimler yetiştirmektir. 

1.    Birinci basamakta bireye ve çevreye yönelik koruyucu hekimlik yapabilen,
2.    Toplumda sık görülen hastalıkları ve ölüm nedenlerini tanıyan ve tedavi edebilen,
3.    Meslek etiğine saygılı olan, mesleğini seven, meslek yaşamı boyunca öğrenme isteği Duyan ve bilgiye ulaşma yöntemlerini bilen, tıp uygulamalarının gerektirdiği değerler ve Sorumluluğu taşıyan,
4.    Hasta, hasta yakını ve çevresindeki insanlar ile uygun ve etkin ilişkiler kurabilen,
5.    Ekip çalışmasına önem vererek bir ekibi yönetebilecek ve yönlendirebilecek bilgi ve Becerilere sahip olan,
6.    İyi derecede yabancı dil (İngilizce) bilgisine sahip olan,
7.    Bilimsel araştırma planlayabilen, yürütebilen ve bilimsel doğruları bilen,
8.    Uzmanlık eğitimi ve akademik çalışma yapabilmesi için gerekli olan güncel ve bilimsel ön bilgi ve becerilere sahip olan hekimler yetiştirmek,
9.    Tıp eğitimi ve sınavlarının Avrupa birliği önerileri doğrultusunda standardize edilmesini Sağlamaktır.

Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Ferhat Bozduman
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Kara
Tarihçe
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi 2010 yılında kurulmuş olup kendi fakülte bünyesinde öğrenci alımına 2016 yılında başlamıştır. ilk mezunlarını 2022 yılında verecek olan fakültemiz gelişen ve büyüyen akademik kadrosuyla 500 den fazla öğrenci sayısıyla akademik alanda hizmet vermeye devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Tıp Doktoru unvanını almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
I. Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT)
Adayların bir yükseköğretima yönelik olarak iki sınava girmeleri gerekmektedir. İlk olarak Temel Yeterlilik Testi (TYT)na girilir. TYT, bir üniversiteye yerleşebilmek için başlamak bir sınavdır ve ilk aşamayı temsil eder. Adaylar tercih için en TYT'de az 150 puan almalıdır. 150 puanın kalanlar tercihken 180 (2020 için 170) ve üzeri alanlar lisans bölümleri tercih seçenekleridir.
II. Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT)
Sorular dört yıllık lise müfredatından gelmektedir. Adaylar TYT sonrasında AYT'ye girmek zorunda değildir. Fakat genel olarak 4 yıl eğitimli üniversiteler, TYT (%40) + AYT (%60) puan toplamları ile aldığı için bu sınava girilmesi gerekmektedir. Sınavın süresi 180 dakikadır.
Bu iki sınav sonunda alınan puana göre öğrenciler Fakültemize yerleşmektedirler
Üst Kademeye Geçiş
Upon successful completion of this programme, students may apply to second cycle degree or directly to integrated third cycle (doctorate) programmes.
Mezuniyet Koşulları
Programda öğrenim gören öğrencilerin Lisans Derecesi alabilmeleri için aşağıdaki mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekir:
• Öğrenciler kredili derslerin tümünü en az CC harf notu ile, kredisiz derslerden en az CC notu ile geçmek zorundadır.
• 4 yıllık eğitim sonunda toplam 360 AKTS Kredisi almaları gerekmektedir.
• 4.00 üzerinden 2.5 (100 üzerinden 60) Genel Not Ortalamasına (CGPA) sahip olmalıdırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Karabük üniversitesi tıp fakültesi mezunları pratisyen hekim olarak devlet mecburi hizmetine katılmaktadır. araştırma görevlisi olarak kurumuzda öğrenim gören hekimlerimiz ise uzmanlık alanları bünyesinde uzman tabip olarak istihdam edilmektirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Karabük üniversitesi tıp fakültesinde ilk üç döneminde öğrencilerimiz kurullara katılmaktadır ve her kurul sonunda kurul sınavına girmektedirler. Yıl sonunda final sınavı yapılmaktadır. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Kurul sınavlarının yıl sonu geçme puanına katkısı %60 iken final sınavının %40 olmaktadır. Final sınavında öğrencilerin en az 50 puan almaları gerekmektedir. Yıl sonu geçme puanı ise en az 60 puan olmalıdır. Dördüncü ve beşinci dönemlerde ise öğrenciler stajlara katılmaktadır. Staj sonu geçme puanı ise en az 60 puandır. Son sınıf İntörn doktorlar ise katıldıkları stajlardan geçme durumlarını sorumlu öğretim üyeleri karar vermektedirler.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=369