Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Programın ilk amacı Beden Eğitimi ve Spor faaliyetlerinin toplumun her kesiminde gelişip yaygınlaşmasını sağlamak, sağlıklı nesillerin yetişmesine olanak sağlamak, üniversite öğrencilerinin sportif aktiviteler yoluyla fiziksel – fizyolojik, psikolojik – sosyolojik ve zihinsel özelliklerinin en iyi şekilde geliştirilmesini sağlayarak ders başarılarını arttırmak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük etmektir. Üniversite öğrencilerinin serbest zamanlarını değerlendirmelerine imkân tanıyacak ve dolayısı ile öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesini önleyecektir.

Karabük ilinde yaşayan insanların beden eğitimi ve spor’un faydaları konusunda bilinçlenmelerini sağlayarak, üniversitede ki beden eğitimi ve spor aktivitelerine katılmalarını, dolayısıyla üniversite ile Karabük halkının bütünleşmesini ve sağlıklı toplumların yetiştirilmesine öncülük etmesi planlanmaktadır.
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Numan Bahadır KAYIŞOĞLU
Tarihçe
Kampus içerisinde 1 Adet Kapalı Spor Salonu, 2 Adet Açık Tenis Kortu ve 1 Adet Açık Basketbol Sahası bulunmaktadır. Bununla birlikte Gençlik ve Spor Merkezlerine bağlı olan Kapalı Spor Salonları ve Futbol Stadyumlarından faydalanma imkanımız vardır.
Mevcut laboratuarlar:
1 Fitness ve Egzersiz Salonu (50 m2 )
1 Seminer Odası (50 m2 )
2 klasik sınıf (70 m2)
1 anfi (50 m2) bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, Beden Eğitimi Öğretmenliği alanında Lisans derecesine sahip olurlar.
Kabul Koşulları
Yüksek Öğretim Kurumu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav/sınavlarda o yıl belirlenen baraj puanının üzerinde puan alan öğrenciler buna ek olarak fiziksel yeterliliklerini ortaya koyacak bir yetenek sınavına tabi tutulurlar. Bu sınavlarda öğrencilerin almış oldukları puanların toplamı, bu programa kabul edilebileceklerini ya da edilemeyeceklerini gösterir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF ve altı notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu program mezunları, KPSS den gereken puanı almaları durumunda MEB tarafından beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak atanmaktadır. Ayrıca Gençlik Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında ve özel spor işletmelerinde antrenör olarak görev yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir.
(2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur.
(3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.
(4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir.
(5) Ham başarı puanı 25,00?ın altında olan öğrenci, doğrudan (FF) notu alarak o dersten başarısız olur. Ham başarı puanı 25,00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım dikkate alınarak Üniversite Eğitim Komisyonunun kararı ve Senato onayı ile hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda katsayıları ve açılımı belirtilen harf notlarından biri ile değerlendirilir. Bu değerlendirmeden sonra, 25,00 ve üstünde olan ham başarı puanlarının harf notu karşılıklarının (FF) olması mümkündür.
(6) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF

b)
1) D: Devamsız,
2) G: Girmedi,
3) E: Eksik, (Yarıyıl/yıl sonu sınav başarı harf notlarının kesinleşmesini takip eden üç hafta içerisinde düzeltilmeyen (E) notu (FF)?ye dönüştürülür.)
4) VZ: Dersten çekilme.
(7) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir. Ancak mezun olabilmek için öğrencinin AGNO?sunun en az 2,00 olması gerekir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=292