İşletme - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 40
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
İşletme Bölümünün misyonu; ulusal ve uluslararası boyutta işletme alanında nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Programımızın vizyonu; geleceğin aranan, etkin ve girişimci işletmecilerini yetiştirmektir.
Programımızın amaçları; öğrencilere takım çalışmasını benimsetmek, yaratıcılıklarını, girişimcilik ruhlarını harekete geçirmek, organizasyon ve yönetim yeteneği kazandırmak, olayları her açıdan kavrayabilmek, değerlendirebilmek ve sorunlara çözüm üretebilmek, işletmenin dinamiklerine ait bilgilerle donatarak "yönetici ve yönetici adayları" yetiştirmektir.
Programımızın hedefleri ise; etkin, verimli ve kaliteli öğretim hizmeti sunarak bilimsel gelişime katkı sağlamaktır.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Şahay OK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Duygu ÖZKAN
Tarihçe
İşletme Fakültesi bünyesindeki İşletme Bölümü 2010-2011 Akademik yılında kurulmuş ve ilk öğrencilerini 2010 yılında almıştır. Şu anda bölümümüzde 600 öğrenci, 16 öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi vardır.
Kazanılan Derece
İşletme bölümünü başarıyla bitiren öğrencilere “İşletmeci” unvanı verilir.
Kabul Koşulları
Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan yönetmeliğe göre, öğrencilerin bu lisans programına kabulü, ulusal çapta yapılan YKS sınavı tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu lisans (4 yıllık) programına hak kazanmak için öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Üniversite Giriş Sınavına girmelidirler. Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. İlki Temel Yeterlilik Testi (TYT). Öğrenciler, 2. Sınava girmek için bu sınavdan 500 üzerinden 180 almak zorundadırlar. 2. Aşama olan Alan Yeterlik Testi (AYT) , 5 farklı oturumdan oluşmaktadır. Öğrenciler, sosyal bilimler, yabancı dil gibi seçtikleri alanlarla ilgili olan oturuma katılırlar. 500 üzerinden 180 alan öğrenci lisans programı ve kurumu seçer. Bu seviyedeki programa yerleştirme, öğrencilerin sınavdan aldıkları puan ve orta derecedeki okuldaki (Türk Eğitim Sisteminde Lise) toplam ortalama başarı puanına göre ÖSYM tarafından yapılır. Öğrencilerin akademik program tercihlerine müteakip ÖSYM, YKS puanlarına göre öğrencileri bu programa yerleştirir.
Ayrıca Dikey Geçiş Sınavında (DGS) tatmin edici puan alırlar ise başarılı meslek lisesi mezunlarını da kabul etmektedir. Detaylı bilgi için lütfen ilgili yönetmeliğe bakınız.
https://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/dgs_yonetmelik.pdf
Program ayrıca lisans düzeyinde yabancı öğrenciler de almaktadır. Detaylı bilgi için lütfen ilgili yönetmeliğe bakınız.
http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler; aynı alanda veya ilgili alanlarda Yüksek Lisans (ikinci aşama) ve Doktora(üçüncü aşama)programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu lisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin aşağıdaki gereklilikleri sağlaması gerekmektedir: Öğrenciler bütün kredili derslerden en az DD harf notu ve bütün kredisiz derslerden en az G harf notu ile geçmek zorundadırlar. • En az 240 ECTS alarak programın müfredatında belirtilen derslerin tümünü başarılı olması. • 4.00 üzerinden 2..00 bir (100 üzerinden 50)Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması gerekmektedir. Detaylı bilgi için Karabük Üniversitesi Lisans Eğitimi Sınav ve Değerlendirme Kural ve Yönetmeliğine bakınız:
https://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/egitim_ogretim_sinav.pdf
Mezun İstihdam Olanakları
İşletme Bölümü mezunlarının çalışacağı bir çok alan vardır. Bunlar:

• Üniversitelerde akademisyen olmayı seçebilirler.
• Özel sektörde bankacı, mali müşavir, denetçi olarak çalışabilirler.
• Kamu sektöründe uzman, uzman yardımcısı ve memur olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar “Karabük Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” kapsamında belirtildiği üzere Dekanlık tarafından yapılmaktadır.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=250