Yüksek Lisans - Eğitim Yönetimi (Tezsiz) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Türk Eğitim Sisteminin amaçlarını gerçekleştirmesi, okulların çağın gereklerini karşılayacak biçimde örgütlenmesine ve yönetilmesine bağlıdır. Ancak, sistemin etkili olarak işletilebilmesi için yöneticilik ve liderlik bilgi ve becerileri ile donatılmış profesyonel yöneticilere ihtiyaç vardır. Nitelikli okul yöneticilerine olan ihtiyaçların başlıca nedenleri şunlardır; (a) Hızlı teknolojik, sosyal, politik ve ekonomik gelişmelerin eğitime yansımaları, (b) Gelişmiş ülkelerdeki eğitim yöneticilerinin ve denetçilerinin çoğunluğunun lisansüstü eğitim almış olması ve bu ihtiyacın Türkiye de de hissedilmesi, (c) Öğretmenleri yönetecek ve denetleyecek kişilerin de en az onlar kadar eğitim alma gereksinimleri.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Mahmut POLATCAN
Tarihçe
Eğitim yönetimi tezsiz yüksek lisans programı, 2018-2019 bahar yarı yılında öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programını başarılı bir şekilde tamamlayan bir öğrenci “Eğitim Yönetimi Uzmanı” unvanı ile mezun olmaktadır.
Kabul Koşulları
Adaylar ilan edilen başvuru süresi içinde istenilen belgelerle Enstitüye başvururlar. Adayın başvurduğu lisansüstü programın türüne göre aşağıdaki koşulları taşıması gerekir:
1)Lisans diplomasına sahip olmak
2)Öğretmenlik yapmış olmak
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından yeterli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler mezun olabilmek için en az 3.00 akademik ortamalaya sahip olmalı (4.00 üzerinden); en az 30 krediyi tamamlamış olmalı; ve bir dönem projesini başarılı bir biçimde hazırlamış ve savunmuş olmalıdırlar
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar MEB'e bağlı İlk ve Orta öğretim düzeyindeki okullarda, Bakanlık gibi kurum ve kuruluşlarda uzman olarak hizmet vermektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Programda, devam zorunluluğu bulunmaktadır. Toplam dönemlik ders saatinin %30’unda fazla devamsızlığı olan öğrenciler devamsız sayılmakta ve ilgili dersten başarısız olmaktadırlar. Notlar da dönemlik olarak belirlenmekte; vize (arasınav) notlarının %40’ı; final sınavının da %60’ı alınarak geçme notu belirlenmektedir. Uygulama derslerinde sorumlu oldukları uygulamalar ve bu uygulamaların raporlaştırılması sonucu değerlendirilmektedir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2425