Hemşirelik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 100
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Hemşirelik bölümü 4 yıllık eğitim ve öğretim süresince; bilim ve teknolojideki gelişmeler doğrultusunda temel hemşirelik kavramlarını bilen, mesleki ve etik ilkelere duyarlı, öğrenme ve araştırma isteği olan, sorun çözebilen, bireyi, aile ve toplumu bütüncül bir yaklaşımla ele alarak nitelikli bakım verebilen hemşireler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda gelecekte Türkiye ve dünyada aranılan kaliteli hemşireler sağlamak hedeflenmektedir.
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Nevin ONAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Tuğba GÜNGÖR
Tarihçe
Hemşirelik Bölümü 2007 yılında kurulmuş olup, her yıl yaklaşık 100 öğrenci kabul etmektedir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında ilk öğrencileriyle başlayan Hemşirelik bölümü 4 yıllık lisans eğitimini kapsar.
Kazanılan Derece
Dört yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Hemşirelikte Lisans diplamasına sahip olur ve "Hemşire" ünvanını alır.
Kabul Koşulları
Bu lisans programı için öğrenci kabulü Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılmış düzenlemelere göre ÖSYS adlı ulusal Üniversite Öğrenci Yerleştirme Sınavı ile gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler bu lisans programına (4 yıllık, birinci öğretim) kabul alabilmek için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavına girmek zorundadırlar.Sınav iki aşamadan oluşmaktadır.İlk aşama Yüksek Öğretim Giriş Sınavı (YGS) dir. Öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olarak adlandırılan ikinci sınava girmek için 500 üzerinden en az 180 puan almaları gerekmektedir.İkinci aşama sınavı olan LYS, 5 ayrı seans olarak uygulanır. Öğrenciler, sosyal bilimler, dil gibi kendi çalışma alanına göre ilgili sınavakatılırlar. 500 üzerinden en az 180 puan alan öğrenciler istediği üniversite ve lisans programını seçebilir. Bu derece programına yerleştirme sınav puanı ve ortaöğretim (Türk Eğitim Sisteminde lise) genel not ortalamasından (GNO) alınan puanlara göre ÖSYM tarafından yapılır. Öğrencilerin akademik program tercihlerini yaptıktan sonra, Öğrenci Değerlendirme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) öğrencilerin YGS puanlarına göre bu programlara öğrencileri yerleştirir.
Program aynı zamanda lisans için yabancı öğrenci de alır. Son zamanlarda, üniversitelere akademik programlarına yabancı öğrencilerin seçimi için hakkı verilmiştir, fakat kabul kriterleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanması gerekmektedir. Karabük Üniversitesi her yıl Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YOGS) düzenler.Sınav sadece lisans (ilk kademe) programlarına başvuru içindir. YOGS’ye girmek isteyen öğrenciler için ilk şart, Türkiye (Türk uyruklu sahip ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurt dışında ortaöğretimin son üç yılda katıldığı bu öğrencilerin de uygulayabilirsiniz) den başka bir milliyetten olmasıdır. İkinci olarak, orta öğretimin son bir yılı içinde olmanız veya başarılıyla orta öğrenimini tamamlamış olması gerekmektedir. Karabük Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen YOGS puanına ek olarak, öğrencilerin uluslararası alanda tanınan SAT1, ABITUR gibi sınavları birinin puanlara göre bu lisans programına kabul edilir.
Değişim öğrencileri Karabük Üniversitesi değişim öğrencisi olarak Karabük Üniversitesi nde eğitim almak için başvuran öğrencilerin üniversite arasındaki mevcut anlaşmalar çerçevesinde Karabük Üniversitesi ne kabul edilir. Değişim öğrencileri, eğitim programındaki sunulan adresleri almaları ve bir veya iki dönem öğrenim görebilirler. Değişim öğrencileri içinbaşvuru prosedürü Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi aracılığıyla yönetilir. Yılın son güncelleme haberleri, iletişim ve detaylı bilgiyihttp://uluslararasi.karabuk.edu.tr/en/default.html bulabilirsiniz
Üst Kademeye Geçiş
Başarıyla Lisans derecesini tamamlayan öğrenciler ilgili disiplinlerde ulusal ve uluslararası düzeyde yüksek lisans programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Her dönem, öğrencilere en az bir ara sınav yapılır. Ara sınavlar yanında, her öğrenciye tarihi her akademik dönem başında belirlenen proje ve ödevler de verilir. Her dönem sonunda, öğrenciler bir final sınavı yapılır. Her final sınavının kriterleri (ara sınav, proje,uygulama, ödev ve final sınavı, vb) ve başarı oranı her dönem başında öğrencilere dağıtılan ders programında açıkça belirtilir ve web sitesinde yayımlanır. Final sınavları Öğrenci yönetmelik ve akademik takvime göre belirlenen ve Üniversite tarafından duyurulan tarihler, yerler ve zamanlarda yapılır. Öğrencilerin son dönem notu ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre eğitmenleri tarafından verilmektedir.
Karabük Üniversitesi geçme notu 100 üzerinden 60 tır. Ara sınav, proje ve atama ağırlığı % 40 olup, dönem sonu sınavının ağırlığı % 60 tır. Bir öğrenci ara sınavda sahip olduğu ortalama ne olursa olsun, final sınavında 100 üzerinden 50 almak zorundadır. Değerlendirme ve puanlama sistemi ile ilgili yönetmelik http://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/2011eos.pdf adresinden görülebilir.
Dönem sonu ders notu başarı değerlendirmesi için değerlendirme kriterleri ile öğretim üyesi tarafından Öğrenci İşleri Müdürlüğü ne teslim edilir. Ders notları Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından ilan edildikten sonra kesinleşir.
Mezun İstihdam Olanakları
Eğitim programını başarıyla tamamlayanlar koruyucu, tedavi edici ve rehabilitasyona yönelik özel ve resmi tüm sağlık kuruluşlarında, üniversite, devlet hastanesi, okul, huzuevleri, diyalliz merkezleri, tıp merkezleri, sağlık ocakları, özel hastane ve kliniklerde istihdam edilirler. Ayrıca, lisansüstü eğitim ve doktora eğitimlerini tamamlayarak, akademik çalışmalar yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her derse ilişkin değerlendirme ölçütleri belirlenmiştir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2413