Bilgisayar Mühendisliği (%30 İng.) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce (%30)
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 70
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Bilgisayar Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
KBÜ Bilgisayar Mühendisliği Programının amaç ve hedefleri Türkiye yi her ortamda başarıyla temsil etme yeteneğine sahip, ve aşağıda sıralan yeteneklerle donatılmış:
  1. Bilgisayar mühendisliği eğitiminden edindikleri kazanımları kullanarak bölge, Ülke ve uluslararası sanayiye, devlet kurumları ve özel sektöre hizmet verebilecek,
  2. Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım sistemleri tasarımı, gömülü sistemler, bilgisayar ağları ve güvenliği ve elektronik tasarım otomasyonu konularında profesyonelce çalışabilecek,
  3. Birey ve takım olarak etik ve sosyal sorumluluk konularında farkındalık ve özveri göstererek üstün başarı elde edebilecek,
  4. Teknik yeteneklerini korumak ve geliştirmek için hayat boyu öğrenimin önem ve gerekliliğini kavramış ve gerektiğinde/istendiğinde daha ileri düzeyde eğitim veren mühendislik, temel bilimler, enformasyon sistemleri ve işletme gibi programları başarı ile tamamlamaya yeterli alt yapıyı elde etmiş bilgisayar mühendisleri yetiştirmektir.
Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi Yüksel ÇELİK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Burhan Selçuk
Tarihçe
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2007 yılında kurulmuş olup, 2008-2009 yılında ilk lisans öğrencilerini kabul etmiştir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Bilgisayar Mühendisliği alanında Lisans derecesi (Bachelor of Science) almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü LYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.

Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT, ACT gibi sınav sonuçlarıyla ya da ortaöğretim mezuniyet notlarına gore kabul edilmektedir.

Değişim öğrencilerinin kabulü, KBÜ ile partner üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (Erasmus ya da Genel Akademik Protokol) çerçevesinde yapılmaktadır.

Misafir öğrenciler, bu programda verilen derslere, ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda kayıtlanabilirler. Üniversitemizde eğitim dilinin tüm programlarda İngilizce olması nedeniyle, öğrencilerin bu derslere kayıtlanabilmesi için aynı zamanda İngilizce Dil Yeterliliklerini belgelemeleri gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin mezuniyete hak kazanabilmesi için; kayıtlı olduğu diploma programının öngördüğü dersleri, uygulamaları, stajları ve benzeri çalışmaları bu Karabük Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği (yayın tarihi: 07/09/2021) hükümlerine göre başarıyla tamamlaması ve genel akademik not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları; bir bankanın, üniversitenin, hastanenin, özel firmanın ya da kamu kurulusunun bilgi işlem departmanında görev alabilecekleri gibi, üretici firmaların üretim, pazarlama, finansman/muhasebe, insan kaynakları ve/veya AR-GE bölümlerinde sistem çözümleyici, uygulama programcısı, veri tabanı yöneticisi, ağ tasarımcısı, güvenlik yöneticisi, sistem değerlendiricisi, sistem programcısı, sistem tasarımcısı, standart ve yöntemler denetleyicisi, son kullanıcı desteği uzmanı, uygulama programcısı olarak da çalışabilirler. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarının yeniliklere açık ve değişen teknolojiye çabuk uyum sağlayabilmeleri nedeniyle teknolojik ürün satış-destek mühendisi, iletişim mühendisi, bilişim teknolojileri uzmanı olarak istihdamları mümkün olmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
1) Bir dersteki başarı notu, öğrencinin yıl içerisindeki faaliyetlerinin ve/veya sınavlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda oluşur. Ölçme ve değerlendirme, öncelikle Bağıl Değerlendirme Sistemine (BDS) göre yapılır. Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS) koşullarının sağlanmadığı durumlarda Mutlak Değerlendirme Sistemine (MDS) göre değerlendirme yapılır.
2) Bağıl veya Mutlak Değerlendirme Sistemi ile derslerdeki başarı durumlarının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonucunda oluşan ders başarı notları ve derecelerine ilişkin usul ve esaslar Senato tarafından belirlenir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=147