Yüksek Lisans - Girişimcilik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Girişimcilik Yüksek Lisans Öğretim Programının amacı, lisans
eğitimlerini tamamlamış adayları işletmecilik, girişimcilik ve yöneticilik
alanındaki son gelişmelerle donatmak, bilgilerini yenilemek, girişimcilik
konusunda daha derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl
kullanılacağını göstermektir.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Esad Kamil TOSUN
Tarihçe
Yüksek Lisans programımız 2017 yılında başlamıştır.
Kazanılan Derece
Müfredatta bulunan gerekli dersleri başarı ile tamamlayan ve tezi kabul edilen öğrencilere Girişimcilik alanında Yüksek Lisans derecesi verilir.
Kabul Koşulları
a) Lisans diplomasına sahip olmak b) ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavında başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak. c) Yüksek lisans öğrenci kabulünde adaylara, yazılı olarak yapılacak bilim sınavı öncesinde anabilim dalı kurul kararı le yabancı dil sınavı yapılabilir. Bu sınav, anabilim dalı veya Üniversite tarafından ortak olarak da yapılabilir. Yabancı dil sınavı yapılırsa adayın 100 tam puan üzerinden en az 50 almış olması gerekir. Yabancı dil sınavı yapıldığı durumlarda yabancı dil sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar yazılı sınav ve mülakata alınmaz. d) Yazılı sınav, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı sınava girmeyen veya yazılı sınav notu 65’in altında olan adaylar başarısız kabul edilir. e) Tezli yüksek lisans programlarına, ALES puanının %50’siyle adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınavın %30’u, mülakat sonucunun %10’u ve lisans not ortalamasının %10’u değerlendirilerek öğrenci alınır. Değerlendirmede, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dâhilinde yüksek lisans programlarına kabul edilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans mezunları doktora programlarına devam etmeye hak kazanırlar.
Mezuniyet Koşulları
Tezli yüksek lisans programı, 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer dersi, uzmanlık alanı dersi ve tez çalışmasından oluşur. Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur. Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Öğrencinin yüksek lisans diploması alabilmesi için; tez sınavında başarılı olması ve enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları sağlaması gerekir. Tez sınavında başarılı bulunan öğrenci, sınav tarihinden itibaren bir ay içinde tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını enstitüye teslim eder ve tez enstitü tez yazım kuralları yönünden uygun bulunduğu takdirde tezli yüksek lisans diploması almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Girişimcilik yüksek lisans programı ile günümüz ağır küresel rekabet şartlarına kolay uyum sağlayabilecek önlerine çıkan fırsatları hızlı bir şekilde fark edip bunları etkin, verimli ürünlere-hizmetlere dönüştürebilecek girişimciler yetiştirilmek istenmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/üyeleri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan "Ders Öğretim Planı"nda tanımlanmıştır.

Sınavlar, değerlendirme ve notlandırmalar Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'ne göre yapılır.

Güncel yönetmelik aşağıdaki bağlantıda bulunmaktadır.
https://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/lisansustusinav.pdf



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1311