Yüksek Lisans - Kültürel Miras ve Miras Alan Yönetimi (Disiplinlerarası) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. TAŞKIN DENİZ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi AYŞE KURTLU
Tarihçe
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans
Kabul Koşulları
a) Tezli yüksek Lisans programlarına, ALES puanının %50’si ile adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınavın %30’u, mülakat sonucunun %10’u ve lisans not ortalamasının %10’u değerlendirilerek öğrenci alınır. Değerlendirmede, 100 tam puan üzerinden en az 65 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dâhilinde yüksek lisans programlarına kabul edilirler.

b) Adayların yazılı-mülakat sınavları ve başarı puanlarının değerlendirilmesi, anabilim/anasanat dalı kurulunun önerisi üzerine enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenen en az üç, beş ya da en çok yedi üyeden oluşan jürilerce yapılır.

c) Yüksek lisans öğrenci kabulünde adayların yazılı sınava girebilmesi için Üniversite tarafından yapılacak ortak yabancı dil sınavından 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almış olması gerekir. Yabancı dil sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar yazılı sınav ve mülakata alınmaz. YDS’den en az 50 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna enstitü yönetim kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur.

ç) Yazılı sınav, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı sınava girmeyen veya yazılı sınav notu 65’in altında olan adaylar başarısız kabul edilir.

d) Yazılı sınav ve genel başarı notu 65 puan olan ancak kontenjan nedeniyle listeye giremeyen adaylar, başarı puanlarına göre sıralanarak yedekleri oluşturur.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, doktora programlarının olduğu üniversitelerde öğrenimlerine devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Yüksek Lisans programı toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. “Seminer Dersi” ve “Tez Çalışması” dersi kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir
Mezun İstihdam Olanakları
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin akademik kariyerlerini sürdürebilecek, bunun yanında söz konusu bölgeler/ülkeler ve miras alanları ile ilgili devlet kurumları ve düşünce/analiz kuruluşlarında görev alabilecek yeterliliğe sahip olmaları planlanmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Yüksek lisans dersleri, klasik sınav, proje ve sunum olarak yapılmaktadır. Öğrenciler programı tamamlamacak için hazırlamış oldukları tez çalışmasını üniversitenin oluşturmuş olduğu jüri karşısında savunmaları gerekmektedir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1287