Yüksek Lisans - Kamu Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetiimi Yüksek Lisansı Uzmanlık Programları, lisans eğitimlerini tamamlamış adayları kamu yönetimi  alanındaki son gelişmelerle donatmak, bilgilerini yenilemek, kamu yönetimi konusunda daha derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Muhammed Kasım KAVAK
Tarihçe
2010 yılında öğrenci alımına başlanmıştır. Program, öğrencilerinin devlet yapıları ve yönetim alanlarında en güncel bilgilerle donatılması ve var olan bilgilerin yenilenmesini amaçlamakta ve tüm yönetim fonksiyonlarını kapsamaktadır.
Kazanılan Derece
Müfredatta bulunan gerekli dersleri başarı ile tamamlayan öğrencilere Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans derecesi verilir.
Kabul Koşulları
Tezli yüksek lisans programlarına, ALES puanının %50’si ile adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınavın %30’u, mülakat sonucunun %10’u ve lisans not ortalamasının %10’u değerlendirilerek öğrenci alınır. Değerlendirmede, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dâhilinde yüksek lisans programlarına kabul edilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Tezli yüksek lisans programı, 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı dersi ve tez çalışmasından oluşur. Ders döneminde Bilimsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur. Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur.
Mezun İstihdam Olanakları
Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını bitiren öğrenciler; devlet kurumlarında ve özel işletmelerde, yönetici, uzman, araştırıcı ve idari personel olarak çalışabilmektedir. Aynı zamanda akademik kariyerlerine ve lisansüstü eğitimlerine yurtiçi ve yurtdışında devam edebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler kayıt yaptırdıkları kredili derslerden her yarıyıl içinde en az bir defa ara sınava ve bir yarıyılda aldığı ve devam şartını sağladığı bütün derslerin genel sınavına girer. Başarı notu, ara sınav notunun %40’ı ve genel sınav notunun %60’ı alınarak hesaplanır. Bir dersin başarılı sayılabilmesi için hem genel sınav notunun hem de başarı notunun 100 tam not üzerinden, yüksek lisans düzeyinde en az 65 olması gerekir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1285