Doktora - Tarih Bütünleşik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 8
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Bölümün amacı modern araştırma teknikleri kullanarak karşılaştırmalı tarih anlayışıyla, öğrencilerin donanımlı, çağdaş bilgiye sahip bunun yanında çeşitli mekânsal teknikler hakkında bilgi sahibi bilim insanları yetiştirmektir. Bu çerçevede,  
A) Çağdaş coğrafi düşünce ve araştırma yöntemleri kullanarak ulusal ve uluslararası boyutta mekansal sorunlara çözüm yolları arayacak 

B) Bu sorunlara dair yenilikçi çözüm yöntemleri geliştirecek 

C) Bilimsel araştırma sürecini özümseyip güncel araştırma konularında farkındalığa sahip olacak 

D) Geliştirdikleri yetenekler doğrultusunda bilimsel literatüre katkıda bulunacak bireyler yetiştirmektir

Tarih boyunca Türk tarihi ve Türk tarihi ile bağlantısı olan toplumların siyasal, iktisadi, sosyal ve kültürel yönlerinin modern sosyal bilim metodolojisine uygun bir şekilde öğretilmesi ve öğrencilere bu metodolojiyi kullanabilecek donanımlar kazandırılmasıdır. Bu donanım vasıtasıyla Tarih öğrencilerini ilgi duydukları alanlarda en verimli şekilde araştırma yapabilecek yeterlilikte yetiştirmektir.

Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. SERHAT SİPAHİ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. ENES EKMEKCİ
Tarihçe
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde Tarih bölümünün kuruluşu 2009 yılına dayanmaktadır. Bölüm öğrenci alımına 2010-2011 akademik yılında başlamış olup şuan 50'yi aşkın öğrencisi bulunmaktadır. Tarih Bölümü 4 Profesör, 3 Doçent, 3 Dr. Öğretim Üyesi ve 6 Araştırma Görevlisinden oluşan bir kadroya sahiptir. Eskiçağ, Genel Türk Tarihi, Ortaçağ, Yeniçağ, Yakınçağ, Cumhuriyet Tarihi anabilim dallarına yönelik dersler verilmektedir
Kazanılan Derece
Doktora ünvanı
Kabul Koşulları
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) en 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmak. ALES’den başvurduğu programın puan türünde en az 80 almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.
İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak.
Üst Kademeye Geçiş
Doktora eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar akademik çalışmalarına devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Eğitim öğretim planında yer alan derslerden enstitü tarafından belirlenen toplam kredi kadar dersi tamamlayan öğrenci, tez hazırlama süreci sonrasında tez jürisi tarafından yapılan değerlendirmede başarılı bulunduğu takdirde, mezun olmaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Doktora eğitimini tamamlayan Tarih anabilim dalı mezunları yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerin Türkoloji Bölümleri, Orta Asya ve Ortadoğu Araştırma Merkezleri ile Türkiye Araştırma Merkezleri’nde vb. çalışma imkanı bulabilirler ve akademik camia, öğretmenlik, danışmanlık ile ilgilenebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ile ilgili öğretim üyesi tarafından hazırlanan ders ve bilgi paketinde yer alan 'ders öğretim planında' tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1264