Doktora - Enerji Sistemleri Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Türkiye yi her ortamda başarıyla temsil etme yeteneğine sahip, en son teknolojik bilgilerle donanmış, nitelikli enerji yüksek mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Ahmet CANAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Şafak ATAŞ
Anabilim Dalı Başkanı
Doç.Dr. Bahadır ACAR
Tarihçe
Doktora programı, 1998 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Eğitimi programı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2007 yılında Karabük Üniversitesi kurularak, Makine Eğitimi bölümü Karabük üniversitesinde devam etmiştir. 2009 yılından itibaren Karabük Üniversitesi bünyesinde Enerji Sistemleri Mühendisliği olarak doktora programı eğitim-öğretime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Mühendislik eğitimi verilmekte olup. Mezunlara Enerji Sistemleri Mühendisliği Doktor ünvanı ve diploması verilir.
Kabul Koşulları
Mühendislik ve Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun olduğunu gösteren yüksek lisans diploması.
Üst Kademeye Geçiş
Doktora eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar gerekli şartlara sahip olmaları koşuluyla post-doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
3 kredilik en az toplam 21 kredilik 7 dersi başarı ile verme. Doktora uzmanlık alanı ve tez çalışmalarını başarı ile vermek.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız; termik, hidrolik, nükleer, güneş, rüzgar, hidrojen enerjilerinin ve sistemlerinin üretimi, kullanımı, planlaması, HVAC sistemlerinin tasarımı planlanması, teknoloji geliştirme, tasarım, servis hizmetleri, sanayi ve araştırma kurumlarında projelendirme, yapım, işletme ve bakım çalışmalarında kontrol sektörlerindeki kurum, kuruluş ve şirketlerde; araştırma kuruluşları ve üniversitelerde başarı ile görev alabileceklerdir. Bu kurum ve kuruluşlardan bazıları aşağıda verilmiştir;Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü (MTA), Bor Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE), Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ),DSİ, TKİ, TPAO, BOTAŞ, TÜPRAŞ, TAEK, TEMSAN, BM Hidrojen Enstitüsü, Taş Kömürü İşletmeleri, TCDD
Ölçme ve Değerlendirme
Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı'nda bulunan kredilenmiş dersler için sınavlar Vize, Final ve Bütünleme sınavları olarak yapılır. Geçme notunun belirlenmesinde Vize sınavının %40'ı, Final notunun %60'ı alınarak hesaplanır. Sınavların yanında, ders öğretim elemanlarının kararına göre ödev, proje, uygulama gibi etkinliklerde başarı notunun belirlenmesinde kullanılabilir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1243