Bilgisayar Mühendisliği -(U.E.) (Tezsiz) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 1
Azami Süresi (Yıl) 1,50
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Tarihçe
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2008 yılında kurulmuş olup, 2008-2009 yılında lisass öğrenci alımı yapmıştır. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci alımı ise, 2009 yılında yapılmıştır.
Kazanılan Derece
Tezsiz yüksek lisans derecesi
Kabul Koşulları
Aşağıdaki linkte belirtilen, lisansüstü öğrenci yönetmeliği incelenebilir;

https://lisansustu.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/126102202094305.pdf

Madde 14-(2) de, öğrenci başvuru koşulları, Madde 15-(1f) de ise, yüksek lsans programlarında değerlendrme ve öğrenci kabül şartları belirtilmiştir.
Üst Kademeye Geçiş
Tezsiz yüksek lisans programında ders döneminde başarılı olmuş ya da programdan mezun olmuş öğrencilerden, tezli yüksek lisans programına geçmek steyen adaylar; genel not ortalaması 100 tam not üzerinden en az 85 veya 4.00 üzerinden en az 3.50 ve tezli yüksek lisans asgari başvuru koşullarını taşımaları kaydıyla, anabilim/anasanat dalı kurulunun olumlu görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programına geçebilir. Bu durumda tezsiz yüksek lisans programında alınan dersler, anabilim/anasanat dalı kurulu teklif ve Enstitü Yönetm Kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılabilir.
Mezuniyet Koşulları
Kredili derslerini, dönem projesini başarıyla tamamlayan öğrenci tezsiz yüksek lisans programından mezun olmayı hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu bölümden mezun olan öğrenciler üniversitelerde, araştırma enstitülerinde, çeşitli devlet kurumlarında, özel sektörde yazılım ve donanım firmalarında ve teknolojiye yönelik çeşitli iş kollarında istihdam edilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Başarı notu, ara sınav notunun %40’ı ve genel sınav notunun %60’ı alınarak hesaplanır.
(2) Bir dersin başarılı sayılabilmesi için hem genel sınav notunun hem de başarı notunun 100 tam not üzerinden, yüksek lisans düzeyinde en az 65 ve doktora düzeyinde en az 70 olması gerekir.
(3) Seminer ders, uzmanlık alanı, yeterlilik ders, tez çalışması ve bitirme projesi geçer (G) veya kalır (K) olarak değerlendirilir.
(4) Öğrenci başarısız olduğu bir dersin yerine başka bir ders alabilir.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1212