Doktora - Elektrik Elektronik Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Doktora programının amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için
gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır. Doktora çalışması sonunda hazırlanacak tezin;
a) Bilime yenilik getirme,
b) Yeni bir bilimsel yöntem geliştirme,
c) Bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birini yerine getirmesi gerekir.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Selim ÖNCÜ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Betül KARAOĞLAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Selçuk AVCI
Tarihçe
Programın yürütülebilmesi için bu programa ayrılan mevcut toplam alanı 300 m2’dir. 4 adet 50 m2’lik sınıf mevcuttur. Sınıflar projeksiyon donanımına sahip olup 80 öğrenci kapasitelidir. Mevcut Olan Laboratuarın Adı Adedi Alan Öğrenci Kapasitesi Bilgisayar Laboratuarı I 1 55 m2 30 Elektronik Laboratuarı 1 55 m2 30 Mikroişlemciler ve 1 30 m2 20 Mikrodenetleyiciler Lab. Eğitim-öğretim için mevcut bilgisayar ekipmanları: Bilgisayar Laboratuarı(50 m2) • 30 Adet Pentium IV işlemcili Bilgisayar • Projeksiyon sistemi
Kazanılan Derece
Bu programdan mezun olanlar doktor ünvanını alır.
Kabul Koşulları
a) Doktora öğrenimine kabulde başarı notu; Mülakat, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek adaya mülakat notu verilir. Mülakat notu, 70’in altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede 100 üzerinden en az 70, lisansa dayalı kabullerde en az 75 puan sağlayanlar başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabul edilir.
b) Tezsiz yüksek lisans mezunlarının doktora programlarına başvuru koşullarını yerine getiren tezsiz yüksek lisans mezunu doktora adayları, değerlendirme ve öğrenci kabulu bölümünün (a) bendine göre değerlendirilerek kontenjan dahilinde doktora programına kabul edilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Doktorasını bitiren öğrenciler yurt dışında eğitim görebilirler
Mezuniyet Koşulları
Doktora programı, yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu bölümden mezun olan öğrenciler, elektrik projeleri, haberleşme, kontrol ve otomasyon, elektromanyetik alan ve mikrodalga vb. alanlarda, devlet sektörlerinde, TEDAŞ, Telekom, Enerji Bakanlığı, ASELSAN, HAVELSAN, Büyükşehir Belediyeleri v.b. kurumlarda, özel sektörde Elektrik –Elektronik Mühendisi olarak istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1204