Doktora - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES SAY
Program İçeriği
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği doktora programının amacı, öğrencilerin malzeme bilimi ve teknolojisi alanında söz konusu teorik bilgilerin arkasında yatan olayları anlamalarını sağlamak ve labaratuar ve/veya endüstri kuruluşlarını ziyaret ederek teori ve pratiğin arasındaki ilişkiyi öğrencilere göstermek. Ayrıca, ülke ekonomisinin önde gelen demir çelik, plastik, seramik ve cam teknolojisi gibi endüstri kollarında ihtiyaç duyulan yetişmiş insan gücüne katkı sağlamayı amaçlamıştır.
Programın ana hedefleri özetle aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- Metalurji ve malzeme endüstrisinde ve yüksek öğrenim kuruluşlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insane gücünü karşılayacak öğrenciler yetiştirmek;
- Araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle ülke ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve böylece dışarıdan teknoloji transferi eğilimlerini değiştirebilecek kabiliyette öğrenciler yetiştirmek;
- Yüksek öğrenim kademelerine nitelikli akademisyenler sağlamak
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Hüseyin ZENGİN
Tarihçe
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora programı, 09/08/2012 tarihinde Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında, ilgili yönetmeliğin 4. ve 7. maddeleri, 3843 sayılı Kanunun 14. maddesi, 2809 sayılı Kanunun 6. maddesi uyarınca açılmıştır. Doktora programında 10 öğrenci bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
MEtalürji ve Malzeme Mühendisliği alanında Doktor (PhD.) ünvanını alır.
Kabul Koşulları
Lisansüstü eğitim enstitüsünden mezun oldunduğunu gösteren yüksek lisans diploması. Diğer gerekli görülen şartları sağlamak.
Üst Kademeye Geçiş
Doktor ünvanı ile YÖK ilanlarında Dr.Öğr.Üyesi ve Doç. Dr. kadrolarına müracaat edebilir.
Mezuniyet Koşulları
Doktora programı, yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam 42 krediden az olmamak koşuluyla en az on dört adet ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur. Mezuniyet için; yukarıdaki öğrenci kabul şekline bağlı olarak; A) En az ders kredisini başarı ile tamamlamak, B) 1 doktora seminerini başarıyla tamamlamak, C) Doktora yeterlilik sınavından başarılı olmak, D) Özgün değere sahip bir doktora tezi hazırlamak ve bu tezi Enstitünün belirlediği öğretim üyelerinden oluşan Jüri önünde tez savunmasını yaparak doktora tezi kabulü almak. E) Tezinden en az bir tane bilimsel yayın yayınlamak.
Mezun İstihdam Olanakları
Alanıyla ilgili üniversiteler, Özel ve resmi kurumlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yönetmeliğinin Ölçme ve Değerlendirme ölçütlerine göre yapılır.



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1202