İşletme İngilizce - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce (%100)
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 30
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

İşletme Bölümünün misyonu; iş dünyası tarafından tercih edilen nitelikli işletmeciler ve sürdürülebilir kalkınmayı öncelik edinmiş seçkin ve yenilikçi girişimciler yetiştirmek, topluma hizmet ve kaliteli araştırma geliştirme faaliyetlerinde öncü olmaktır. 

Programımızın vizyonu; Türkiye’nin ulusal ve uluslararası düzeyde, öğrenciler ve iş dünyası tarafından en çok tercih edilen, topluma hizmet ve kaliteli araştırma geliştirme faaliyetlerinde örnek alınan işletme bölümlerinden biri olmaktır.

Programımızın amaçları; öğrencilere takım çalışmasını benimsetmek, yaratıcılıklarını, girişimcilik ruhlarını harekete geçirmek, organizasyon ve yönetim yeteneği kazandırmak, olayları her açıdan kavrayabilmek, değerlendirebilmek ve sorunlara çözüm üretebilmek, işletmenin dinamiklerine ait bilgilerle donatarak "yönetici ve yönetici adayları" yetiştirmektir. 

Programımızın hedefleri ise; etkin, verimli ve kaliteli öğretim hizmeti sunarak bilimsel gelişime katkı sağlamaktır.

İşletme Programımızın Eğitim Amaçları

1. İşletmecilik alanında bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde tüm sektörlerde teorik ve uygulamalı mesleki bilgi birikimi ile öncelikli tercih edilen,

2. Günümüz iş dünyasının ihtiyaç duyduğu, yönetim, liderlik, dil, iletişim ve teknik becerilere sahip,

3. Ekonomik ve sosyal gelişmeleri analitik bir bakış açısıyla değerlendiren, yenilikçi çözümler üretebilen, sezgisel ve eleştirel düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, çözüm odaklı,

4. Mesleki ve sosyal yaşamda etik ilkelere bağlı, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını önceleyen, toplumsal ilkeler ve evrensel normlara uygun davranan, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine duyarlı, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemiş; mesleki gelişmeleri takip ederek sürekli kendini yenileyen, 

5.Ekonominin tüm sektörlerinde, farklı işletme departmanlarında çalışabilen ya da edindiği girişimcilik becerileriyle bağımsız şirketini kurabilen İşletme mezunları yetiştirmektir.


İşletme Bölümümüzün Programa Özgü Ölçütleri
 

1. İşletme biliminin ekonomi, hukuk, psikoloji, maliye gibi diğer sosyal bilimler ile ilişkisini kavrar. 

2.Yönetim, tedarik, üretim, pazarlama, finans, insan kaynakları, muhasebe, araştırma-geliştirme (ar-ge) ve halkla ilişkiler fonksiyonlarının işletmenin fonksiyonel yapısı içerisindeki önemini kavrar. 

3.Üretim ve pazarlama stratejilerini öğrenir ve güncel eğilimleri takip eder. 

4.Girişimcilik bilgi ve becerisi edinir.

5.İşletmecilik faaliyetleri için gerekli yabancı dil bilgisini, bilişim teknolojileri becerilerini, matematik ve analitik tekniklerini kazanır ve kullanır. 

6.Sosyal, ekonomik ve hukuki yapıların ve değişimlerin işletme ve ekonomi üzerindeki etkilerini ulusal ve uluslararası düzeylerde değerlendirir.  

7.Türk hukuk mevzuatını öğrenir ve işletme faaliyetlerinin hukuki değerlendirmesini iş ve ticaret kanunları çerçevesinde yapar. 

8.Dünya ekonomisini, uluslararası kuruluşları, çokuluslu şirketleri ve faaliyetlerini kavrar. 

9.Muhasebe, finansal yönetim, bağımsız denetim ve finansal analiz dersleri kapsamında edindiği kuramsal bilgiyi sektörde ihtiyaç duyulan pratik bilgiye dönüştürür.

Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr.Öğr.Üyesi Meltem ECE ÇOKMUTLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Duygu Özkan
Tarihçe
İşletme Bölümü 02/02/2011 Tarihinde Açılmış Olup, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılından İtibaren Eğitim ve Öğretime Başlamıştır. Bölümümüz, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.
İşletme İngilizce Bölümü 2024-2025 Güz döneminde ilk kez öğrenci almıştır.

Bölümümüzde Bölüm Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcısı, Fakültemiz Öğretim Üyeleri (5 Profesör, 3 Doçent, 12 Dr. Öğr. Üyesi) Başka Fakültelerden ve Bölümlerden Görevlendirme ile Gelen Öğretim Üyeleri ile Öğretim Görevlileri, 3 Araştırma Görevlisi ve 2 Memur Görev Yapmaktadır.

İşletme Bölümü bünyesindeki anabilim dalları şu şekildedir:

Muhasebe-Finans Anabilim Dalı
Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı
Ticaret Hukuku Anabilim Dalı
Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı
Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı
İnsan Kaynakları Anabilim Dalı
Örgütsel Davranış Anabilim Dalı
Kazanılan Derece
İşletme bölümünü başarıyla bitiren öğrencilere “İşletmeci” unvanı verilir.
Kabul Koşulları
Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan yönetmeliğe göre, öğrencilerin bu lisans programına kabulü, ulusal çapta yapılan YKS sınavı tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu lisans (4 yıllık) programına hak kazanmak için öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Üniversite Giriş Sınavına girmelidirler. Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır. İlki Temel Yeterlilik Testi (TYT)'dir. 2. Aşama olan Alan Yeterlik Testi (AYT) , 5 farklı oturumdan oluşmaktadır. Öğrenciler, sosyal bilimler, yabancı dil gibi seçtikleri alanlarla ilgili olan oturuma katılırlar. Sınav puanına göre öğrenci lisans programı ve kurumu seçer. Bu seviyedeki programa yerleştirme, öğrencilerin sınavdan aldıkları puan ve orta derecedeki okuldaki (Türk Eğitim Sisteminde Lise) toplam ortalama başarı puanına göre ÖSYM tarafından yapılır. Öğrencilerin akademik program tercihlerine müteakip ÖSYM, YKS puanlarına göre öğrencileri bu programa yerleştirir.
Ayrıca Dikey Geçiş Sınavında (DGS) tatmin edici puan alırlar ise başarılı meslek lisesi mezunlarını da kabul etmektedir. Detaylı bilgi için lütfen ilgili yönetmeliğe bakınız.
https://oidb.karabuk.edu.tr/yonetmenlik/dgs_yonetmelik.pdf
Program ayrıca lisans düzeyinde uluslararası öğrenciler de almaktadır. Detaylı bilgi için lütfen ilgili yönetmeliğe bakınız.
https://iso.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/1266022024091422.pdf
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler; aynı alanda veya ilgili alanlarda Yüksek Lisans (ikinci aşama) ve Doktora(üçüncü aşama)programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu lisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin aşağıdaki gereklilikleri sağlaması gerekmektedir: Öğrenciler bütün kredili derslerden en az DD harf notu ve bütün kredisiz derslerden en az G harf notu ile geçmek zorundadırlar.
• En az 240 AKTS alarak programın müfredatında belirtilen derslerin tümünü başarılı olması,
• 4.00 üzerinden 2..00 bir (100 üzerinden 50) Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması gerekmektedir.
Detaylı bilgi için Karabük Üniversitesi Lisans Eğitimi Sınav ve Değerlendirme Kural ve Yönetmeliğine bakınız:
https://oidb.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/1264072024160743.pdf
https://karabuk.edu.tr/belgeler/yonergeler/olcmesecme.pdf
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programdan mezun olan öğrenciler “İşletmeci” unvanı ile bankacılık, turizm, eğitim, imalat gibi çeşitli sektörlerde pazarlama, satış, muhasebe, finansman ve insan kaynakları yönetimi gibi alanlarda çalışma fırsatı bulabilirler. Öğrenciler, kamu sektöründe idareci, müfettiş ve idari yargı hâkimi olarak görev alabilecekleri gibi, özel sektörde de serbest muhasebeci mali müşavirlik yapabilir veya firmalarda üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışabilirler. Ayrıca, kendi işletmelerini kurarak girişimci olma yolunu da tercih edebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar; ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, mazeret sınavı, tek ders sınavı, muafiyet sınavı ve ek ders sınavı olarak gruplandırılır. Sınavlar yazılı, sözlü, hem yazılı hem sözlü, ödev veya uygulamalı olmak üzere yüz yüze veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Bir dersteki başarı notu, öğrencinin yıl içerisindeki faaliyetlerinin ve/veya sınavlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda oluşur. Ölçme ve değerlendirme, öncelikle Bağıl Değerlendirme Sistemine (BDS) göre yapılır. Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS) koşullarının sağlanmadığı durumlarda Mutlak Değerlendirme Sistemine (MDS) göre değerlendirme yapılır.
Sınavlar “Karabük Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” kapsamında belirtildiği üzere Dekanlık tarafından yapılmaktadır.
https://oidb.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/1264072024160743.pdf
https://oidb.karabuk.edu.tr/yonerge/sinavuygulamausulesas.pdf



https://obs.karabuk.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=5944&lang=tr