İşletme Bölümünün misyonu; iş dünyası tarafından tercih edilen nitelikli işletmeciler ve sürdürülebilir kalkınmayı öncelik edinmiş seçkin ve yenilikçi girişimciler yetiştirmek, topluma hizmet ve kaliteli araştırma geliştirme faaliyetlerinde öncü olmaktır.
Programımızın vizyonu; Türkiye’nin ulusal ve uluslararası düzeyde, öğrenciler ve iş dünyası tarafından en çok tercih edilen, topluma hizmet ve kaliteli araştırma geliştirme faaliyetlerinde örnek alınan işletme bölümlerinden biri olmaktır.
Programımızın amaçları; öğrencilere takım çalışmasını benimsetmek, yaratıcılıklarını, girişimcilik ruhlarını harekete geçirmek, organizasyon ve yönetim yeteneği kazandırmak, olayları her açıdan kavrayabilmek, değerlendirebilmek ve sorunlara çözüm üretebilmek, işletmenin dinamiklerine ait bilgilerle donatarak "yönetici ve yönetici adayları" yetiştirmektir.
Programımızın hedefleri ise; etkin, verimli ve kaliteli öğretim hizmeti sunarak bilimsel gelişime katkı sağlamaktır.
İşletme Programımızın Eğitim Amaçları
1. İşletmecilik alanında bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde tüm sektörlerde teorik ve uygulamalı mesleki bilgi birikimi ile öncelikli tercih edilen,
2. Günümüz iş dünyasının ihtiyaç duyduğu, yönetim, liderlik, dil, iletişim ve teknik becerilere sahip,
3. Ekonomik ve sosyal gelişmeleri analitik bir bakış açısıyla değerlendiren, yenilikçi çözümler üretebilen, sezgisel ve eleştirel düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, çözüm odaklı,
4. Mesleki ve sosyal yaşamda etik ilkelere bağlı, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını önceleyen, toplumsal ilkeler ve evrensel normlara uygun davranan, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine duyarlı, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemiş; mesleki gelişmeleri takip ederek sürekli kendini yenileyen,
5.Ekonominin tüm sektörlerinde, farklı işletme departmanlarında çalışabilen ya da edindiği girişimcilik becerileriyle bağımsız şirketini kurabilen İşletme mezunları yetiştirmektir.
İşletme Bölümümüzün Programa Özgü Ölçütleri
1. İşletme biliminin ekonomi, hukuk, psikoloji, maliye gibi diğer sosyal bilimler ile ilişkisini kavrar.
2.Yönetim, tedarik, üretim, pazarlama, finans, insan kaynakları, muhasebe, araştırma-geliştirme (ar-ge) ve halkla ilişkiler fonksiyonlarının işletmenin fonksiyonel yapısı içerisindeki önemini kavrar.
3.Üretim ve pazarlama stratejilerini öğrenir ve güncel eğilimleri takip eder.
4.Girişimcilik bilgi ve becerisi edinir.
5.İşletmecilik faaliyetleri için gerekli yabancı dil bilgisini, bilişim teknolojileri becerilerini, matematik ve analitik tekniklerini kazanır ve kullanır.
6.Sosyal, ekonomik ve hukuki yapıların ve değişimlerin işletme ve ekonomi üzerindeki etkilerini ulusal ve uluslararası düzeylerde değerlendirir.
7.Türk hukuk mevzuatını öğrenir ve işletme faaliyetlerinin hukuki değerlendirmesini iş ve ticaret kanunları çerçevesinde yapar.
8.Dünya ekonomisini, uluslararası kuruluşları, çokuluslu şirketleri ve faaliyetlerini kavrar.
9.Muhasebe, finansal yönetim, bağımsız denetim ve finansal analiz dersleri kapsamında edindiği kuramsal bilgiyi sektörde ihtiyaç duyulan pratik bilgiye dönüştürür.